Patatas Bravas
Wat hebben we nodig:
- 1.5 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie
- zout van de molen
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuifje cayennepoeder
- 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- Kook de aardappelblokjes beetgaar in ruim water.
- Laat ze uitdampen.
- Verhit de olie in een grote pan. Bak de aardappelblokjes knapperig bruin.
- Maal zout over de aardappeltjes.
- Verhit de olie op een matig vuur. Bak de uien onder omscheppen gedurende 5 min. Voeg de look toe en schep goed om.
- Voeg de specerijen toe en schep nogmaals om.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de saus aan de kook en laat ze zachtjes inkoken.
- Serveer de saus bij de aardappeltjes.
Als je geen verse tomaten hebt, gebruik dan een blik tomatenblokjes.
Reacties