Yorkshire pudding

foto Lana Joos
Nee, dit is geen dessert, maar een bijgerecht voor een zondags gebraad. Lana is alleszins grote fan van Yorkshire pudding. Het broodje is hol van binnen en wordt gebruikt om de saus op te lepelen. Het is een typisch Engels bijgerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren
  • 475 ml melk
  • 250 gr patisseriebloem
  • 60 ml olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Klop de eieren goed los. Voeg de melk toe en klop nog enkele minuten goed door.
  • Voeg de bloem in 3x toe en meng tot een homogeen mengsel.
  • Verdeel de olie over 12 muffinvormpjes (vet ook de zijkanten in).
  • Schuif de vormpjes in de oven gedurende 5 - 10 min tot de olie begint te roken.
  • Vul de vormpjes met het beslag.
  • Bak de puddings 30 - 35 min en dien onmiddellijk op. Ze zakken heel snel in elkaar.
TIP:

Wil je de yorkshire puddings krokanter? Zet de deur van de oven de laatste 5 min op een kier, zodat de stoom kan ontsnappen.

Reacties