Tempura van scampi

Serveer deze krokant gebakken scampi's met een pittig mosterd sausje of een zoetzure saus. Het tempura beslag kan je uiteraard ook gebruiken om groenten mee in te pakken.

Wat hebben we nodig:
  • 120 ml rijstwijn
  • snuifje zout
  • 250 gr scampi's, gepeld (staartje blijft eraan) en ontdaan van het darmkanaal
  • 30 gr bloem
  • 80 ml ijswater
  • 30 gr maïzena
  • 1 eierdooier
  • snuifje zout
  • snuifje kristalsuiker
  • 5 ml olie
  • 2 gram bakpoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de rijstwijn met het zout. Leg de scampi's in de wijn. Laat ze 20 min afgedekt marineren in de koelkast.
  • Meng de bloem met het ijswater, de maïzena, de eierdooier, zout, suiker, vetstof en bakpoeder.
  • Wentel de scampi's één voor één in het beslag.
  • Frituur de scampi's kort, tot ze goudbruin zijn. 
  • Laat ze uitlekken op huishoudrol en dien op.
TIP:

Serveer de scampi in een glaasje met fijn gesneden granny smith appel en bieslook.

Reacties