Cookies & milk

Koekjes bakken is altijd een beetje feest. Er zijn 9 kleinkinderen aan de kant van mijn man en die vinden het ook wel fijn om eens op bezoek te komen en de handen uit de mouwen te steken. Als je dan samen met hen koekjes kan maken, geniet je van die stralende gezichtjes. Achteraf samen de koekjes oppeuzelen, is minstens zo leuk...

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 60 gr kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 60 zachte boter, in vlokjes verdeeld
  • vanille essence
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C. 
  • Meng de bloem met de suiker.
  • Voeg het ei toe, samen met de vlokjes boter.
  • Neem twee messen en meng de ingrediĆ«nten tot een kruimelig deeg. 
  • Kneed niet te lang, of je koekjes worden niet bros maar taai.
  • Als het deeg nog te veel kleeft, voeg dan een klein beetje bloem toe.
  • Laat het deeg 10 min rusten en rol het dan uit tot een platte schijf.
  • Steek met een vormpje koekjes uit.
  • Leg de koekjes op een niet-ingevette bakplaat en bak ze 15 min. of tot ze goudbruin zijn.
TIP:

Laat de vanille weg en voeg kaneel toe.
Ook oranjebloesemwater of zeste van citroen doen het goed in dit recept.
Gebruik een koekjesstempel om de koekjes nog extra speciaal te maken.
Doop de bovenkant van de koekjes in gesmolten chocolade.
Zet de koekjes klaar tegen dat de kinderen van school komen. Een glas melk erbij mag zeker niet ontbreken.

Reacties