Madeirasaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 sjalotjes, gepeld en fijn gesnipperd
- 2 wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 40 gr bloem
- 500 ml bouillon
- 70 gr tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje verse thijm
- 250 gr champignons, in schijfjes gesneden
- peper en zout
- 100 ml Madeira wijn
- klontje boter
- Smelt de vetstof in een steelpan en fruit de sjalotjes glazig, samen met de worteltjes.
- Bestrooi de groentjes met de bloem. Laat de bloem even mee bakken om de bloemsmaak weg te krijgen.
- Voeg de bouillon straalsgewijs toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus bekomt.
- Klop de tomatenpuree onder de saus.
- Voeg laurier en thijm toe en laat de saus nu zachtjes sudderen.
- Zeef de tomatensaus en gooi de groenten en kruiden weg.
- Bak de champignons in een pannetje bruin en voeg ze toe aan de saus. Laat de saus nog even doorsudderen zodat alle smaken kunnen vermengen.
- Kruid de saus met peper en zout en voeg de madeira toe, samen met een klontje boter.
Reacties