Bada Bing Bada Bang patatjes
Je hebt misschien gelachen bij het lezen van de titel, maar eens je deze aardappeltjes geproefd hebt, zal je ze wel weten te appreciëren.
Wat hebben we nodig:
Lekker bij zowel vlees als vis.
Je kan uiteraard ook Parmezaanse kaas gebruiken, maar die vind ik nogal duur in dit recept. Ik hou de Parmezaanse kaas liever om puur te eten.
Wat hebben we nodig:
- 570 gr kleine, nieuwe patatjes, gewassen
- 45 ml olie
- 15 gr boter, gesmolten
- 20 gr vers geraspte Grana Padano
- kruidenmengeling van basilicum, oregano, thijm, rozemarijn, chilivlokjes, lookpoeder
- peper en zout
- vers gesnipperde peterselie
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de aardappeltjes gaar in 20 min, in de pel. Laat ze uitdampen.
- Duw elke aardappel lichtjes platter met de muis van je hand, zodat het vel openbarst.
- Meng de olie met de boter, kaas en kruiden. Kruid af met peper en zout.
- Meng de aardappelen met deze kruidenmengeling.
- Leg de aardappelen op een bakblik.
- Rooster de aardappelen tot ze krokant zijn, zo'n half uurtje.
- Strooi de peterselie over de aardappelen en dien op.
Lekker bij zowel vlees als vis.
Je kan uiteraard ook Parmezaanse kaas gebruiken, maar die vind ik nogal duur in dit recept. Ik hou de Parmezaanse kaas liever om puur te eten.
Reacties