Spaghetti met yoghurtsaus

 

Foto Cathy Van de Moortele

Zo eenvoudig om te maken, met weinig ingrediƫnten. Als kers op de taart strooien we gebakken pijnboompitjes over het gerecht. Ga snel zitten en geniet van deze pasta.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta op basis van 100 gr ei, 100 gr semola de Cecco en 100 gr pastabloem "00"
  • 1 eetlepel boter
  • 40 gr amandelstiften
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
  • Neem 1 portie deeg en rol het uit met de deegrol.
  • Haal het deeg door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen.
  • Bestuif het deegvel met wat extra semolina en laat het even drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Doet hetzelfde met de andere porties.
  • Vervang het lasagne accessoire nu door het spaghetti accessoire.
  • Haal de lasagnevellen door het spaghetti accessoire.
  • Leg de spaghetti even op het horizontaal pastadroogrek.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en warm die alvast op.
  • In een pannetje laat je wat boter smelten.
  • Bak de amandelschilfers goudbruin in de boter. Zorg dat ze niet aanbranden.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergietje.
  • In een kom meng je de munt met de knoflook, Griekse yoghurt en een snuif zout.
  • Kook de spaghetti gaar en breng hem over in de yoghurtsaus.
  • Voeg wat pastakookvocht toe om de saus losser te maken.
  • Strooi de amandelstiften over de pasta en werk af met extra gedroogde munt en Aleppo peper.

TIP:

Gebruik geen verse munt in dit gerecht. Gedroogde munt vind je sowieso in Turkse en Arabische winkeltjes.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties