Kruidige tomatensaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Niet pittig, maar wel goed gekruid. Weinig ingrediƫnten maar toch veel smaak, omdat we werken met zongerijpte tomaten en de saus de tijd geven om smaak te ontwikkelen.
Samen met mijn pulled pork ravioli, was dit weer een prima maaltijd.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
- 550 gr kleine trostomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1/2 eetlepel komijnpoeder
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een pan.
- Fruit de ui aan.
- Roer de knoflook door de uien en bak die even mee.
- Laat alles lichtjes kleuren en zacht worden.
- Voeg de tomaatjes toe en meng ze goed onder de uien.
- Kruid met koriander, komijn, peper en zout.
- Zet een deksel op de pan en breng de saus aan de kook.
- Eens de saus goed warm is, zet je het vuur laag.
- Laat de saus 45 min garen onder deksel.
- Roer af en toe zodat er niets aan de pan blijft kleven.
- Mix de saus glad.
- Voeg eventueel wat water toe als ze te dik is.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Gebruik rijpe tomaten voor deze saus. Roma tomaten zijn ook een goede optie, omdat ze weinig pitjes bevatten.
Ik heb mijn zelfgemaakte ravioli met traaggegaard schoudergebraad geserveerd met deze saus.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties