Gebakken champignons

Foto Cathy Van de Moortele

Hoezo je houdt niet van champignons? Als je het hebt over die slijmerige plakjes uit een bokaal of een blik, dan geef ik je 100% gelijk, die zouden illegaal moeten zijn. Maar voor de rest? Champignons in al zijn vormen en bereidingen: count me in!
We bakken deze champignons mooi bruin en dat proef je zo meteen.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr Parijse champignons, schoongemaakt
  • klontje boter
  • jonge thijm, gesnipperd
  • zout
  • peper van de molen
  • vers citroensap (optioneel)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm een grote pan op een medium vuur.
  • Snij de champignons in gelijke plakken, niet te dun maar ook niet te dik.
  • Leg de plakjes in de pan en laat ze kleuren zonder ze te mengen.
  • Draai ze om eens ze mooi bruin zijn en laat ze dan aan de andere kant kleuren.
  • De champignons zullen hun vocht afgeven en dat is de bedoeling: dat vocht zorgt er alleen maar voor dat ze stomen en dat willen we niet.
  • Eens de champignons mooi bruin zijn, mag je ze eens mengen.
  • Voeg een klontje boter toe voor de smaak en kruid met thijm, zout en een draai van de pepermolen.
  • Verfris met citroensap als je dat lekker vindt.

TIP:

Was de champignons niet. Gebruik keukenpapier of een speciaal borsteltje om zand te verwijderen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties