Gebakken champignons
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Hoezo je houdt niet van champignons? Als je het hebt over die slijmerige plakjes uit een bokaal of een blik, dan geef ik je 100% gelijk, die zouden illegaal moeten zijn. Maar voor de rest? Champignons in al zijn vormen en bereidingen: count me in!
We bakken deze champignons mooi bruin en dat proef je zo meteen.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr Parijse champignons, schoongemaakt
- klontje boter
- jonge thijm, gesnipperd
- zout
- peper van de molen
- vers citroensap (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm een grote pan op een medium vuur.
- Snij de champignons in gelijke plakken, niet te dun maar ook niet te dik.
- Leg de plakjes in de pan en laat ze kleuren zonder ze te mengen.
- Draai ze om eens ze mooi bruin zijn en laat ze dan aan de andere kant kleuren.
- De champignons zullen hun vocht afgeven en dat is de bedoeling: dat vocht zorgt er alleen maar voor dat ze stomen en dat willen we niet.
- Eens de champignons mooi bruin zijn, mag je ze eens mengen.
- Voeg een klontje boter toe voor de smaak en kruid met thijm, zout en een draai van de pepermolen.
- Verfris met citroensap als je dat lekker vindt.
TIP:
Was de champignons niet. Gebruik keukenpapier of een speciaal borsteltje om zand te verwijderen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties