Spaghetti met chorizo en zongedroogde tomaat in roomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Weer zo'n gerechtje waar je echt van kan genieten. Ik had gisteren voldoende verse pasta gemaakt om er vandaag nog iets mee te kunnen doen. Het is deze spaghetti geworden, met krokant gebakken chorizo en gesnipperde, zongedroogde tomaatjes. Ik had nog een brik room staan, die een nieuwe bestemming zocht en zo werd er weer een mooi gerecht gecreëerd.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola de Cecco en 50 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 75 gr fijngesneden plakjes chorizo (ik heb een kleine versie genomen)
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, gesnipperd
  • 200 ml room
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele basilicumblaadjes, gescheurd

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het pastadeeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 3 porties.
  • Rol 1 portie uit met de deegrol en haal het dan door de pastamachine tem stand 6 van 9 standen.
  • Verwerk het lasagnevel tot spaghetti en laat die kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Doe hetzelfde met de andere porties deeg.
  • Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Bak de chorizo krokant en laat hem uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de olie in de pan, die heeft nu extra smaak gekregen.
  • Fruit het sjalotje glazig maar laat het niet kleuren.
  • Voeg de zongedroogde tomaatjes toe.
  • Ondertussen zet je een pot met ruim, gezouten water op het vuur. Breng die op warmte.
  • Kook de pasta al dente.
  • Voeg de pasta toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Doe de room erbij en warm nog even goed door.
  • Kruid met peper. Wees zuinig met het zout want de chorizo bevat ook al zout.
  • Strooi de basilicum over het gerecht en schep om.
  • Serveer de pasta in een diepe kom en geniet.

TIP:

Als je een flinke salade voorziet, dan kan je dit gerecht met twee eten.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties