Zeewolf met een stoofpotje van groenten
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Zeewolf is een stevige vis, die niet snel uit elkaar valt. Precies wat ik zocht voor dit stoofpotje.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 ansjovisfileetjes, gehakt + 1 extra
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 groene paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- zout
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 210 gr tomatenpulp Mutti
- 15 gr tomatenpuree of paprikapuree
- 75 ml witte wijn
- 350 gr nieuwe aardappelen, geschild en gewassen
- 250 ml visbouillon
- 1 laurierblad
- 450 gr zeewolffilet, drooggedept
- peper van de molen
- 1 koffielepel kappertjes
- 35 gr panko
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een grote pan.
- Meng de ansjovisfileetjes met de olie en laat ze wegsmelten.
- Voeg de gesnipperde ui en de paprikablokjes toe.
- Kruid met zout.
- Laat de uien zacht worden. Ze mogen lichtjes kleuren maar niet bruin worden.
- Roer de geraspte knoflook door de groenten en voeg de tomatenpulp toe.
- Laat het mengsel droogkoken maar wees voorzichtig dat het niet aanbakt.
- Meng de tomatenpuree door de groentjes en bak die even mee.
- Blus met de witte wijn.
- Schraap bakrestjes los.
- Neem een aardappel en zet er je mes voor de helft in. Breek op die manier een stuk van de aardappel af. Doe zo verder tot je stukjes aardappel van ongelijke vorm hebt.
- Was de aardappelstukjes in koud water om zoveel mogelijk zetmeel te verwijderen. Laat ze uitlekken.
- Voeg de aardappeltjes toe aan de pan, met de bouillon en het laurierblad.
- Breng het geheel aan de kook en laat het dan zachtjes pruttelen.
- Na 15 min leg je de visfilets in de pan, tussen de groenten.
- Kruid met peper en zout.
- Laat alles nog zo'n 10 min verder garen.
- In een pannetje laat je wat olijfolie warm worden.
- Hak het ansjovisfileetje fijn, samen met de kappertjes.
- Voeg de panko toe en bak alles mooi bruin. Voeg extra olijfolie toe als de panko te droog wordt.
- Lepel de gebakken panko over de vis.
- Strooi peterselie over het gerecht en dien op.
TIP:
Je kan variëren in de kleur van de paprika's.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties