Gehakt met groentjes en aardappelblokjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou meer van gefrituurde aardappelblokjes dan van frieten. Hoe zit het met jou? Bak de aardappelblokjes voor op 150°C. Laat ze afkoelen en bak ze daarna af op 180°C. Gebruik frietaardappelen, zodat ze ook een mooie kleur krijgen.
Het gehakt bakken we rullen en kruiden we met 7 spice, een mengeling van piment, peper, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn en nootmuskaat. We voegen er ook uien, verschillende kleuren paprika en maïs aan toe. Op het laatst frituren we de aardappeltjes en mengen we die onder het vlees. Aan tafel!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 gele paprika, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 oranje paprika, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
- 500 gr (runder)gehakt
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel 7 spice kruiden
- 1 blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
- 300 gr frietaardappelen, gewassen en in plakken gesneden
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
- Fruit de ui glazig met de 3 kleuren paprika tot de groentjes zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Kruid met peper, zout en 7 spice.
- Meng de maïs door het gehakt.
- Verwarm het frituurvet voor op 150°C.
- Snij de plakken aardappel in repen en daarna in blokjes. Maak ze niet te klein, maar zorg dat ze even groot zijn voor een gelijkmatige garing.
- Frituur de aardappelen voor op 150°C.
- Laat de aardappelblokjes even afkoelen en bak ze daarna goudbruin op 180°C.
- Meng de gefrituurde aardappelblokjes door het gehakt.
- Werk af met de peterselie.
TIP:
Ik gebruik graag puntpaprika's maar je kan uiteraard ook de gewone paprika's gebruiken.
Kies zelf welk gehakt je gebruikt.
Reacties