Italiaanse bonenstoofpot

Foto Cathy Van de Moortele

De salsiccia van Toscana Mia zijn bijzonder smaakvol. Het vlees is grof gehakt en intens van smaak. Ze lenen zich er heel erg toe om te grillen (BBQ tip?) in de pan of in de oven. 
Vandaag gebruik ik deze worstjes, op smaak gebracht met rozemarijn, in een typische Italiaanse stoofpot met witte bonen. Ik heb er al helemaal zin in!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 6 salsiccia met rozemarijn
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in halve maantjes gesneden
  • 400 ml tomatenpassata
  • verse oregano, gerist
  • 1 laurierblad
  • 200 ml bouillon
  • peper van de molen
  • zout
  • 400 gr witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
  • Bak de worstjes bruin aan alle zijden. Ze hoeven nog niet te garen.
  • Haal de worstjes uit de pan en voeg wat olijfolie toe indien nodig.
  • Fruit de uien aan.
  • Roer de knoflook door de uien en bak die even mee.
  • Voeg de wortel en selder toe en bak die even mee. Laat niets kleuren.
  • Voeg de tomatensaus toe en kruid met verse oregano en laurierblad.
  • Roer de bouillon door de saus en leg de worstjes er in.
  • Kruid met peper en zout.
  • Gaar alles zachtjes gedurende een kwartiertje, met het deksel schuin op de pot.
  • Voeg de bonen toe en laat de stoofpot nog 10 min verder garen.
  • Werk af met peterselie.

TIP:

Je kan ook verse tomaten in blokjes snijden ipv de tomatenpassata.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties