Airfryer kip met honing
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Daar gaan we weer, met de ontboute kippendijen. Zorg voor een goede marinade en de airfryer doet de rest. Laat de marinade een uurtje intrekken (overnacht nog beter maar wie heeft daar tijd voor?), zodat je zoveel mogelijk smaak creƫert.
Wat hebben we nodig:
- 2 lepels vloeibare honing
- 1 koffielepel zoet paprikapoeder
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- peper van de molen
- zout
- enkele chilivlokjes
- 1 koffielepel Mexicaanse kruiden
- 3 lepels zonnebloemolie
- 600 gr ontboute kippendijen
Hoe gaan we te werk:
- Meng alles samen voor de marinade.
- Was de kip in koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep ze droog.
- Smeer de kip in met de marinade, ook onder het vel.
- Verwarm de airfryer voor op 190°C.
- Leg de kip in het mandje en bak ze 8 min.
- Draai ze om en bak ze nog 15 min.
TIP:
Lukt ook prima met kippenonderbouten.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties