Koekepap

Foto Cathy Van de Moortele

Poepsimpel. Een dessertje waar de Hubby altijd blij van wordt. Zeker als er koekskes in zitten. Meestal zijn dat speculooskes, heel soms Maria koekjes. 
De crèmepap maken we zelf, met eitjes van onze kippen.
Zet het vuur laag genoeg, zodat de eieren niet gaan stollen.

Wat hebben we nodig:

  • 500 ml volle melk (verse melk is nog beter natuurlijk)
  • 2 eieren
  • 70 gr fijne griessuiker
  • 30 gr maïzena
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel vanille extract (of een beetje Madagascar vanillepoeder)
  • 12 speculooskoekjes

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de melk in een kookpot en doe de eieren er bij. 
  • Klop goed met een garde tot de eieren helemaal losgeklopt zijn.
  • Voeg de suiker, maïzena, het zout en de vanille toe.
  • Meng alles goed met de garde en zet daarna de kookpot op een medium-laag vuur.
  • Eens de pap begint in te dikken, mag het vuur een beetje hoger, maar niet te hoog.
  • Blijf vooral roeren met de garde, zodat de pap niet aanbrandt.
  • Eens er bubbels verschijnen, wacht je nog een minuutje. Neem de pot van het vuur.
  • Schik 6 speculoosjes in een glazen schaal (inhoud 1 liter).
  • Giet hierover de crèmepap.
  • Werk af met de rest van de speculoosjes.
  • Dek af met plastic folie, rechtstreeks op de pap of eet hem lauwwarm op.

TIP:

Maak een chocoladeversie door 2 koffielepels pure cacao toe te voegen in het begin.



Reacties