Chocolate chunk cookies met pecans
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Eet meer koekjes. Maak ze niet te groot, dan kan je er zelfs twee eten. Volg me voor meer advies.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 200 gr lichtbruine suiker
- 100 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- 310 gr patisseriebloem
- 4 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 3 gr bakpoeder
- 300 gr chocolate chunks puur
- 300 gr pecannoten, geroosterd in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
- Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg de twee soorten suiker toe en klop ze goed door de boter.
- Doe de eieren één voor één bij het beslag en klop goed op na elke toevoeging.
- In een kom meng je de bloem met het natriumbicarbonaat, het zout en het bakpoeder.
- Doe deze droge ingrediënten bij het beslag en meng kort, tot je geen bloem meer ziet.
- Voeg nu de chocolade en noten toe en meng nogmaals kort.
- Zet het deeg een nachtje afgedekt in de koelkast zodat het nog meer smaak ontwikkelt.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Maak balletjes van 25 gr en leg ze met enige tussenruimte op de bakplaat, want ze zullen een beetje uitlopen.
- Bak de koekjes 12 min en laat ze daarna nog 5 min afkoelen op de bakplaat.
- Schep de koekjes op een rooster om verder af te koelen.
TIP:
Bewaar de koekjes in een blikken trommel.
Wil je de koekjes mooi rond? Laat ze dan 5 min op de bakplaat liggen eens ze uit de oven komen. Neem dan een glas dat even groot is als de koekjes. Zet het glas op de koekjes en duw de ronde vorm uit. De krokantje randjes eet je natuurlijk gewoon op.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties