Aardappelomelet uit Tanzania

Foto Cathy Van de Moortele

Het deed me meteen denken aan een Spaanse aardappeltortilla! Ik sprong meteen recht en ging frietjes bakken om deze omelet klaar te maken. Je kan ook voorgebakken frietjes gebruiken, maar je kent me: ik doe liefst alles zelf.

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr frietaardappelen, geschild en gewassen
  • 3 eieren
  • peper van de molen
  • zout
  • olie

Hoe gaan we te werk:

  • Dep de aardappelen droog en snij ze in gelijke frieten.
  • Frituur de aardappelen gaar, op 150°C en laat ze uitlekken.
  • Klop de eieren los in een grote kom.
  • Kruid de eieren met peper en zout.
  • Voeg de voorgebakken frieten toe en schep alles om.
  • Laat dit zo'n 15 min staan, zodat de frieten het eimengsel deels kunnen absorberen.
  • Laat wat olie opwarmen in een tortillapan (of een gewone pan als je die niet hebt).
  • Giet het mengsel in de pan en laat de omelet bakken op medium warmte aan één kant.
  • Flip de omelet (als je een tortillapan hebt, dan zet je de tweede pan er bovenop en draai je ze om): leg een bord op de pan en draai de pan om zodat de omelet op het bord ligt. Laat de omelet weer in de plan glijden.
  • Bak nu ook de andere kant.

TIP:

Lekker met ketchup!
Geef er een salade bij van blokjes tomaat, gesnipperde ui, vers gesnipperde koriander, zout en chilipoeder. Verfris de salade met citroensap.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties