Libanese croque
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb altijd enkele zakken Libanees brood in de vriezer. Per zak heb je 5 broden. Ik leerde verleden week van een Syrische vrouw, hoe je de bevroren broden makkelijk los maakt van elkaar zonder ze te breken. Tik met je vingers op het bovenste brood op meerdere plaatsen en het brood laat zo los.
We kruiden het gehakt goed en mengen het met fijngesnipperde ui en chilivlokjes. Specerijen erbij, geraspte kaas erover en hup in de grill.
Ik geef er een salade van rode ui en peterselie bij, die we eerder al maakten.
Wat hebben we nodig:
- 1 Libanees brood
- 150 gr rundergehakt
- 1 klein uitje, gepeld en fijngesnipperd
- enkele chilivlokjes
- peper van de molen
- zout
- snuif komijnpoeder
- sausje naar keuze
- 100 gr geraspte mozzarella
- olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de grill.
- Meng het gehakt met het fijngesnipperd uitje en kruid het met chili, peper, zout en komijn.
- Smeer het gehakt op de helft van het platbrood.
- Werk af met een sausje naar keuze.
- Strooi de kaas over het gehakt.
- Vouw het brood dicht.
- Besmeer het brood met olijfolie aan beide zijden.
- Leg het brood in de grill en bak het mooi krokant.
- Snij de croque door met een scherp mes.
- Serveer de croque met de salade van rode ui en peterselie.
TIP:
Je kan ook nog fijne ringen paprika op het gehakt leggen.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties