Lauwwarme krieltjessalade met verse dille
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Net terug van een boodschappentochtje in Brugge. Ik ga graag eens langs bij de grote Carrefour in B-Park Brugge. Ruime keuze, rustige winkel, ruimte zat. Ik doe er ook altijd inspiratie op en vandaag was niet anders. Nadat ik geprofiteerd had van de promotie op zalmhaasjes, koos ik een zak krieltjes uit en nam meteen ook verse dille mee. Dille bewaart niet zo lang en dan doe je je best om die zo snel mogelijk te verwerken.
Net op tijd klaar voor ik naar het werk moest vertrekken: lauwwarme krieltjessalade met verse dille.
Wat hebben we nodig:
- 10 krieltjes, gewassen
- enkele augurkjes, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- peper van de molen
- een handvol dille, fijngesnipperd (verwijder de steeltjes)
- Aleppo peper (pul biber)
- zout
- 20 gr boter
Hoe gaan we te werk:
- Stoom de krieltjes gaar.
- Snij ze doormidden. Laat ze even uitdampen.
- In een kom meng je de augurkjes met de kappertjes en de krieltjes.
- Kruid met peper, dille, pul biber en zout.
- Laat de boter smelten over de aardappeltjes.
- Schep om en serveer.
TIP:
Niet alleen lekker bij vis maar ook als bijgerecht als je een BBQ organiseert.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties