Kokosamandelkoekjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Verrassend zijn ze, deze koekjes! Ik heb altijd tahini (sesampasta) in huis voor mijn gerechten uit het Midden-Oosten en vandaag hadden we dat nodig voor deze koekjes. Goed voor 17 stuks. Notig, boterig van smaak en zo lekker!
Wat hebben we nodig:
- 120 gr amandelpoeder
- 40 gr kokosrasp
- snuifje zout
- 1/2 koffielepel vanillemerg (optioneel)
- 65 gr tahini
- 80 gr agavesiroop (of vloeibare honing)
- 30 gr kokosolie, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.
- Meng het amandelpoeder met de kokosrasp, het zout en het vannillemerg.
- Voeg daar de tahini, agave en kokosolie aan toe.
- Meng met een spatel.
- Schep 17 gelijke hoopjes op de bakplaten. Ik gebruik hiervoor mijn kleine koekjesschep maar je kan ook 2 lepeltjes gebruiken.
- Duw de koekjes plat met de achterkant van een lepel.
- Bak de koekjes 13 - 15 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Laat de koekjes 10 min afkoelen op de bakplaten en schep ze daarna over op een rooster om helemaal af te koelen.
TIP:
De koekjes harden uit bij het afkoelen, maar het zijn geen krokante koekjes.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties