Kokosamandelkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Verrassend zijn ze, deze koekjes! Ik heb altijd tahini (sesampasta) in huis voor mijn gerechten uit het Midden-Oosten en vandaag hadden we dat nodig voor deze koekjes. Goed voor 17 stuks. Notig, boterig van smaak en zo lekker!

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr amandelpoeder
  • 40 gr kokosrasp
  • snuifje zout
  • 1/2 koffielepel vanillemerg (optioneel)
  • 65 gr tahini
  • 80 gr agavesiroop (of vloeibare honing)
  • 30 gr kokosolie, gesmolten

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Zet twee bakplaten met bakpapier klaar.
  • Meng het amandelpoeder met de kokosrasp, het zout en het vannillemerg.
  • Voeg daar de tahini, agave en kokosolie aan toe.
  • Meng met een spatel.
  • Schep 17 gelijke hoopjes op de bakplaten. Ik gebruik hiervoor mijn kleine koekjesschep maar je kan ook 2 lepeltjes gebruiken.
  • Duw de koekjes plat met de achterkant van een lepel.
  • Bak de koekjes 13 - 15 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes 10 min afkoelen op de bakplaten en schep ze daarna over op een rooster om helemaal af te koelen.

TIP:

De koekjes harden uit bij het afkoelen, maar het zijn geen krokante koekjes.

Foto Cathy Van de Moortele







Reacties