Bosbessenmuffins

Foto Cathy Van de Moortele

De bosbessen zijn zo groot dit jaar, ik ben er zo blij mee! Misschien een beetje te groot voor deze muffins, maar we gaan er toch van genieten.
Goed voor 12 stuks, de collega's zullen weer blij zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 60 gr zonnebloemolie
  • 1 ei 
  • 145 gr melk
  • 230 gr patisseriebloem
  • 160 gr fijne griessuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 150 gr verse bosbessen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een muffinplaat met 12 holtes klaar en voorzie de holtes van muffinpapiertjes.
  • Met een garde klop je de olie, het ei en de melk door elkaar.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng kort.
  • Spatel de bosbessen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Ik gebruik hiervoor een koekjesschep.
  • Bak de muffins ongeveer 20 min of tot ze goudbruin gekleurd zijn.
  • Test met een satéstok of ze gaar zijn (er mag geen beslag aan de satéstok blijven hangen).
  • Laat de muffins in de vorm afkoelen op een rooster.

TIP:

Ik weeg de olie en de melk af in grammen, zo moet je enkel een weegschaal gebruiken en niet ook een maatbeker. Pas op! Gram is niet hetzelde als ml, als je olie en melk afweegt.
Gebruik liever geen diepvriesbessen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties