Kaasravioli

Foto Cathy Van de Moortele

Het is 35°C, een begin van een heel warme zomer. Gelukkig blijft ons oude huis toch koel, dankzij de grote bomen aan de straatkant, die het huis van schaduw voorzien. De hoge plafonds helpen ook om het koel te houden. 

Ik was mijn koelkast aan het opruimen en vond een bakje ricotta dat nog twee dagen goed bleef en ook een stuk Turkse, witte kaas. Ravioli dus! Deze ravioli is heel veelzijdig. Ik heb een grote portie gemaakt, zodat ik een deel kan invriezen voor latere gerechten.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 300 gr ei, 300 gr semola de Cecco en 300 gr "00" pastabloem
  • 150 gr Turkse, witte kaas, uitgelekt
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • platte peterselie, fijngesnipperd (+ extra voor de soep)
  • Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Ondertussen maken we de kaasvulling: prak de Turkse kaas met een vork tot hij smeuïg is. Roer er de ricotta en het ei door.
  • Kruid met peterselie en Aleppo peper. Gebruik geen zout. De Turkse kaas is al zout genoeg.
  • Breng de vulling over in een wegwerpspuitzak.
  • Verdeel het pastadeeg in porties.
  • Neem een portie en rol het uit met de pastamachine tem stand 6 (van 9 standen).
  • Bestuif een ravioliplank met een beetje semola. Dat zorgt ervoor dat je de ravioli straks makkelijk uit de vorm kan kloppen.
  • Leg het lasagnevel op de ravioliplank. Duw voorzichtig het deeg een beetje in de holtes, zodat je al ruimte creëert voor de vulling.
  • Knip een schuin puntje van de spuitzak. 
  • Spuit een hoopje vulling in elke holte.
  • Rol een tweede vel pastadeeg uit tem stand 6 en leg het over de vulling.
  • Bestuif het vel met een beetje semola en ga er over met de deegrol.
  • Zorg dat de randjes mooi uitgesneden zijn eer je de ravioli omdraait.
  • Laat de ravioli drogen op een horizontaal pastadroogrek.
TIP:

Bestuif een bakplaat met wat semola en leg er de gedroogde ravioli op. Vries ze in. Eenmaal bevroren, breng je ze over in een diepvriesdoos/zak waarop je schrijft welke vulling er in de ravioli zit. Kook ze altijd als ze nog bevroren zijn.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties