Blondies met pecans

Foto Cathy Van de Moortele

De een houdt van brunettes, de ander verkiest blondines. Zo gaat dat ook met gebak. De brownies gaan hier vlot over de toonbank, maar heel af en toe maak ik ook eens blondies en dan vraag ik me telkens weer af waarom ik dat niet vaker doe...
Deze keer zijn ze verrijkt met witte en donkere chocolade en als surplus ook nog pecannoten. Niets houdt je nu nog tegen.
Ik bakte deze blondies voor de laatste teamvergadering in het asielcentrum. Laten we duimen dat er een nieuwe collega komt die het even leuk vindt om de collega's te verrassen met lekkernijen.

Wat hebben we nodig:

  • 225 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 125 gr lichtbruine suiker
  • 125 gr donkerbruine suiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 2 eieren + 1 eierdooier (het eiwit heb je niet nodig)
  • 285 gr patisseriebloem
  • 4 gr maïzena
  • 2 gr bakpoeder
  • 7 gr zout
  • 60 gr witte chocolate chips
  • 60 gr pure chocolate chunks
  • 130 gr pecannoten

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een rechthoekige metalen bakvorm in met boter. 
  • Doe de gesmolten boter bij de 3 soorten suiker in een kom en meng goed met een garde.
  • Voeg de vanille, eieren en dooier toe en roer om met een spatel.
  • Zeef de boem met de maïzena, het bakpoeder en het zout in een andere kom.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte en roer om met een spatel, tot er geen bloem meer te zien is.
  • Spatel de chocolade en de noten onder het beslag.
  • Het beslag zal redelijk stug zijn.
  • Breng het beslag over in de vorm.
  • Bak de blondies 30 - 35 min.
  • Laat ze volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Ontvorm de blondies en snij ze in blokjes.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Bak de blondies niet langer dan nodig. Ze moeten nog een beetje smeuïg zijn.
Je hoeft de pecannoten niet te hakken. Je kan ze heel makkelijk doorsnijden eens de blondies gebakken zijn.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties