Spaghetti met worstenvlees en champignons

Foto Cathy Van de Moortele

Omdat graag koken en graag eten vaak ook samen gaat met gewichtstoename, bracht ik een bezoekje aan de diëtiste. Ze stelde vast dat ik voornamelijk hou van koolhydraten in al zijn vormen en veel te weinig aandacht besteed aan eiwitten. Ok, eiwitten dus. Ik legde een lijstje aan van producten die veel eiwitten bevatten en hield in een app bij hoeveel koolhydraten en eiwitten ik per dag innam. Een gemiddelde van 20 gr eiwitten per maaltijd en een totaal van 75 gr eiwitten per dag in totaal dus. Niet eenvoudig voor een koolhydraatjunkie die heel erg houdt van verse pasta.
Vandaag een kleinere hoeveel pasta en een grotere hoeveelheid groenten en eiwitten. Enja, ik heb er van genoten. 

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 60 gr ei, 60 gr semola en 60 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 200 gr boerenworst
  • 120 gr ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 groene, Turkse paprika's, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 500 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de pasta volgens het recept. Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje. Verwerk het deeg tot spaghetti en laat die kort drogen op een pastadroogrek.
  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en laat daar wat olijfolie warm in worden.
  • Knijp stukjes uit de boerenworsten en gooi de darm weg.
  • Bruin de stukjes vlees in de olie. Ze hoeven nog niet te garen. Verzamel de gebakken stukjes worst in een kom.
  • Voeg de uisnippers toe aan de pan en laat ze mooi bruin kleuren.
  • Doe er de paprikareepjes bij en fruit ze mee.
  • Voeg de champignons toe en bak die ook mee.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet een pot op het vuur met ruim, gezouten water.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Voeg de al dente pasta toe aan de hapjespan, samen met een pollepel pastakookvocht en het gebakken worstenvlees.
  • Strooi de peterselie over het gerecht en meng.
  • Warm nog eens goed door.
  • Verdeel het gerecht over twee diepe kommen.

TIP:

Ik heb gekozen voor boerenbraadworsten.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties