Chocolade chocolate chip muffins

Foto Cathy Van de Moortele

Een hele hap en dat zijn ze ook. Chocolade muffins met daarin nog extra chocolate chips. Voor de echte chocoholic dus.
Laat ze niet langer bakken dan nodig en mix het beslag ook niet langer dan nodig, om taaie muffins te vermijden.

Wat hebben we nodig:

  • 280 gr patisseriebloem
  • 230 gr fijne griessuiker
  • 130 gr chocolate chips + 30 gr extra
  • 60 gr pure cacao
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • 240 gr Griekse, volle yoghurt 10%
  • 130 gr volle melk
  • 100 gr zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
Foto Cathy Van de Moortele


Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een muffinpan klaar en doe er 15 papieren muffinvormpjes in.
  • Doe de bloem in een kom met de suiker, chocolate chips, cacao en natriumbicarbonaat.
  • Meng alles met een garde, tot er geen bloem meer te zien is.
  • In een tweede kom klop je de yoghurt samen met de melk, olie, het ei en de vanille tot een homogene massa.
  • Giet de natte ingrediĂ«nten bij de droge en meng kort met een spatel. Het beslag zal redelijk dik zijn.
  • Verdeel het beslag over de 15 vormpjes.
  • Bak de muffins 19 min. Ze mogen nog een heel klein beetje nat zijn vanbinnen.
  • Laat de muffins nog 5 min in de vorm staan op een rooster en laat ze daarna afkoelen zonder de vorm op je rooster.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Bewaar de muffins na afkoelen in een luchtdichte doos, met een vel keukenpapier op.
Warm de muffin 30 sec op in de microgolf voor je hem eet.
Kies een goed merk voor je pure cacao.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties