Curry van kabeljauw

Foto Cathy Van de Moortele

Een fijne maaltijd die we deelden met onze jongste dochter. In mijn voorraadkast staan altijd blikken met peulvruchten: allerlei soorten bonen (zwarte, rode, witte, ...), linzen, kikkererwten,.. Ze bevatten veel eiwitten, zijn vullend en een goede vleesvervanger. Bij deze curry serveren we kabeljauw, mooie filets, vers versneden door de visboer. Een uitstapje naar het viskraam op de markt is de moeite waard.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 eetlepels mild kerriepoeder
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • platte peterselie, gesnipperd + extra voor de afwerking
  • 265 gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 120 gr witte boontjes, gespoeld en uitgelekt
  • peper van de molen 
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 500 gr kabeljauw, in 4 filets gesneden
  • zeste van 1 citroen
  • citroen in partjes gesneden
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit de uisnippers aan en laat ze zachtjes kleuren.
  • Roer de kerrie door de uien en bak die even mee.
  • Voeg ook de gember en knoflook toe en bak die even mee tot alles wat droger wordt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe (spoel de blikken uit met een half blik water en voeg dat water ook toe aan de pan) en warm alles goed door.
  • Voeg een flinke handvol peterselie toe.
  • Laat de tomaten zacht worden op een laag vuur. Reken hier een half uurtje voor.
  • De kikkererwten en witten boontjes mogen er bij.
  • Kruid met peper, zout en Aleppo peper.
  • Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout.
  • Leg de kabeljauwfilets op de curry en zet een deksel op de pan.
  • Laat de kabeljauw zachtjes garen.
  • Werk af met citroenzeste, partjes citroen en extra platte peterselie.

TIP:

Lekker met naan of rijst!
Dit gerecht is vegan.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties