Ovenschotel met pasta en gehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Omdat je soms gewoon zin hebt in comfort food. Vaak is dat dan een ovenschotel, die je op voorhand kan klaar maken en in de oven schuiven op de dag waarop je wilt Netflixen terwijl het eten opwarmt in de oven. Verdubbel het recept en vries de helft in voor een andere dag.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 350 gr gehakt
- peper van de molen
- zout
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 1 recept marinarasaus
- 200 gr fusilli
- 150 gr diepvrieserwtjes
- 100 gr geraspte mozzarella
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
- Fruit de uisnippers aan. Ze mogen wat kleur krijgen.
- Bak het gehakt rul.
- Kruid met peper en zout en strooi er fijngehakte peterselie over. Meng.
- Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven.
- Giet de marinarasaus bij het vlees en laat het vlees 15 min pruttelen in de saus.
- Kook de macaroni beetgaar in ruim, gezouten water.
- Meng de macaroni en de diepvrieserwtjes door de saus en breng alles over in een ovenschaal.
- Strooi de kaas over het gerecht.
- Schuif de ovenschaal voor 30 min in de oven.
TIP:
Laat de ovenschotel 15 min langer in de oven staan als hij uit de koelkast komt.
Gaar de macaroni niet te lang want hij moet ook nog eens in de oven, waar hij nog verder zal garen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties