Ovenschotel met aardappel en rundergehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Speciaal voor de aprilse grillen: een warme, deugddoende ovenschotel. We bouwen deze schotel op in laagjes: plakjes aardappel, rul gebakken gehakt, kaas en ei. Maak een frisse, gemengde salade klaar terwijl de ovenschotel aan het garen is.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 3 Turkse, groene pepers, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 450 gr rundergehakt
- peper van de molen
- zout
- zoet paprikapoeder
- 600 gr frietaardappelen, geschild en gewassen
- 6 eieren
- 150 gr geraspte mozzarella
- platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een pan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de knoflook toe. Bak die even mee tot hij geurig wordt.
- Voeg de paprikablokjes toe en laat ze zachter worden.
- Breek het gehakt in de pan en bak het rul.
- Kruid met peper, zout, paprikapoeder.
- Bak het gehakt nog even verder en zet de pan dan aan de kant.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Snij de aardappel in dunne plakken en schik ze dakpansgewijs in de schaal.
- Kruid elke laag met peper en zout.
- Verdeel het gehakt over de aardappelen.
- Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout.
- Giet de eieren voorzichtig over het vlees.
- Strooi de kaas over het gerecht.
- Bak dit ovengerecht zo'n 50 min of tot de eieren gestold zijn en de aardappelen gaar zijn.
- Strooi de peterselie over het gerecht en laat de ovenschotel 10 min rusten voor je hem opdient.
TIP:
Ideaal voor als je veel eitjes wilt verwerken.
Reacties