Ovenschotel met aardappel en rundergehakt

Foto Cathy Van de Moortele

Speciaal voor de aprilse grillen: een warme, deugddoende ovenschotel. We bouwen deze schotel op in laagjes: plakjes aardappel, rul gebakken gehakt, kaas en ei. Maak een frisse, gemengde salade klaar terwijl de ovenschotel aan het garen is.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 3 Turkse, groene pepers, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 450 gr rundergehakt
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • 600 gr frietaardappelen, geschild en gewassen
  • 6 eieren
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een pan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de knoflook toe. Bak die even mee tot hij geurig wordt.
  • Voeg de paprikablokjes toe en laat ze zachter worden.
  • Breek het gehakt in de pan en bak het rul.
  • Kruid met peper, zout, paprikapoeder.
  • Bak het gehakt nog even verder en zet de pan dan aan de kant.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Snij de aardappel in dunne plakken en schik ze dakpansgewijs in de schaal.
  • Kruid elke laag met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over de aardappelen.
  • Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout.
  • Giet de eieren voorzichtig over het vlees.
  • Strooi de kaas over het gerecht.
  • Bak dit ovengerecht zo'n 50 min of tot de eieren gestold zijn en de aardappelen gaar zijn.
  • Strooi de peterselie over het gerecht en laat de ovenschotel 10 min rusten voor je hem opdient.

TIP:

Ideaal voor als je veel eitjes wilt verwerken.

Reacties