Romige kip met spaghetti
Foto Cathy Van de Moortele |
Ok, ik ben niet meteen grote fan van pasta met kip en maak het ook zelden klaar, maar voor dit recept wil ik wel een uitzondering maken. Zorg dat de kip in hapklare stukken gesneden is en dat je ontboute kippendijen gebruikt ipv kipfilets, het vlees is zoveel lekkerder en sappiger. De rest kom je te weten in het recept.
Wat hebben we nodig:
- 125 gr ontboute kippendijen, drooggedept
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 1 teen knoflook, gepeld en geperst
- oregano
- Aleppo peper (pul biber)
- 70 ml kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- 15 gr Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking
- 30 gr zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
- verse spaghetti op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
- 30 gr jonge spinazie
Hoe gaan we te werk:
- Snij de kip in hapklare stukken. Giet een scheutje olijfolie over de kip en kruid met peper en zout, knoflook, oregano en Aleppo peper.
- Laat wat olijfolie smelten in een warme pan.
- Bak de kip bruin en krokant.
- Haal de kip uit de pan en hou ze apart in een kom.
- Blus de pan met de bouillon. Schraap bakrestjes los.
- Voeg de room toe en warm door.
- Strooi de kaas in de saus en doe er ook de zongedroogde tomaatjes bij.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Voeg de kip weer toe aan de pan, samen met de al dente pasta.
- Strooi de spinazie in de pan en meng hem door de pasta.
- Kruid af met peper en zout, oregano en Aleppo peper.
- Schep de pasta in een diepe kom en schep er extra saus over.
- Werk af met extra Parmezaanse kaas.
TIP:
Ik maak meerdere keren per week verse pasta. Wil je dat ook eens proberen? Volg dan mijn easy peasy pasta recept. Je kan ook verse pasta kopen in het versvak in de betere supermarkt of je koopt gedroogde spaghetti. Neem voldoende voor 2 pers.
Reacties