Theekoekjes

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig, maar daar hou ik van. Zeker voor koekjes. Wist je trouwens, dat mijn favoriete koekjes ook zo zijn? Droog en zonder poespas? Ik hou van soldatenkoeken, van Mariakoekjes en Petit Beurres. Deze theekoekjes komen ook op dat lijstje te staan.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren
  • 115 gr fijne griessuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 15 gr Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 300 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Neem een kom en doe daarin de eieren, suiker en olie.
  • Klop deze ingrediënten tot ze licht van kleur en dik geworden zijn.
  • Voeg de yoghurt en de vanille toe en meng.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
  • Meng alles tot een mooi deeg.
  • Zet het deeg een uurtje afgedekt in de koelkast.
  • Laat het deeg even op kamertemperatuur komen.
  • Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg er op. 
  • Bestuif ook het deeg met wat bloem.
  • Rol het deeg uit en steek met vormpjes de koekjes uit.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 25 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

TIP:

Je kan aan de helft van het deeg 1 eetlepel pure cacao toevoegen voor chocolade koekjes.
Zorg dat de koekjes mooi gekleurd zijn, anders worden ze niet knapperig.



Reacties