Franse aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Doe mij maar aardappelsalade! Ik hou hier heel erg van. Het hoeft niet altijd een aardappelsalade met mayonaise te zijn. Een goede vinaigrette, veel verse kruiden, sjalotjes er in. Yummy!
Wat hebben we nodig:
- 450 gr krieltjes, gewassen
- zout
- 30 ml witte wijn
- 20 ml olijfolie
- 10 ml azijn
- 10 gr mosterd
- peper van de molen
- zout
- 5 gr bouillonpoeder
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 40 gr zoetzure augurken, in blokjes gesneden
- 10 ml sap van augurken
- 20 gr mosterdkaviaar (Poolse winkel - graantjesmosterd)
- platte peterselie, gesnipperd
- dille, gesnipperd
- bieslook, gesnipperd
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.
- Giet ze af en laat ze uitdampen op het vuur.
- Halveer de krieltjes of snij ze in 4 als ze groter zijn.
- Doe de krieltjes in een kom en giet er de wijn over nu ze nog warm zijn.
- Laat de aardappeltjes de wijn opnemen.
- Meng de olijfolie met de azijn en mosterd. Kruid met peper, zout en bouillonpoeder.
- Giet deze dressing over de aardappelen.
- Doe de sjalotjes en augurken erbij en lepel wat van het augurkensap over de salade. Roer er ook de mosterdkaviaar onder.
- Werk af met de peterselie, dille, bieslook en pijpajuintjes.
TIP:
Eet deze salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties