Kip burrito's

Foto Cathy Van de Moortele

Ik weet niet echt of ik tegen deze pakketjes burrito mag zeggen, want ze zijn verre van Mexicaans, maar voor het gemak doe ik het toch. Superlekker zijn ze!

Wat hebben we nodig:

  • 400 gr ontboute kippendijen
  • peper van de molen
  • zout
  • korianderpoeder
  • Aleppo peper
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zeste van 1/2 citroen
  • 2 Turkse, groene paprika's, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 4 tortilla wraps, gehalveerd
  • 100 gr mayonaise
  • 30 gr ketchup
  • sriracha saus
  • 100 gr mozzarella, geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de kip in kleine stukjes.
  • Kruid ze met peper, zout, korianderpoeder, Aleppo peper.
  • Voeg een scheut olijfolie, het citroensap en de zeste toe en meng goed.
  • Laat de kip 30 min marineren.
  • Giet de kip af in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Zet een pan op het vuur en warm ze goed op.
  • Bak de kip bruin en krokant.
  • Breng de kip over in een kom.
  • In dezelfde pan bak je de paprika en uien zacht.
  • Voeg de kip weer toe en meng goed om.
  • Neem de pan van het vuur en schep de inhoud over in een kom.
  • Strooi de peterselie over de kip en meng.
  • Meng de mayonaise met de ketchup en de sriracha tot een pittig sausje. Proef en voeg meer sriracha toe als het pittiger mag.
  • Neem een halve tortilla wrap en besmeer die met een laagje saus.
  • Schep een deel van de vulling op de onderkant van de wrap.
  • Strooi wat van de kaas over de vulling.
  • Vouw over en over en over tot je een driehoekig pakketje bekomt, type frietzak.
  • Ga zo door tot alle vulling op is.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat ze mooi warm worden.
  • Doe wat olijfolie in de pan en warm die op.
  • Bak de burrito's aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.

TIP:

Kies zelf welke kleuren paprika je in de vulling wilt.
Je kan er ook maïskorrels aan toevoegen.

Reacties