Zachte hotdog broodjes

Foto Cathy Van de Moortele

Op zaterdag kunnen we hier in Kaprijke terecht op de boerenmarkt voor oa een zalige braadworst met gebakken uien. Ik hou van de piccolo's die de Mosselkar (ja, een mosselkar die braadworsten verkoopt) mee brengt en ik kan ze jammer genoeg nergens bestellen, want ze worden enkel geleverd aan de groothandel.
Deze broodjes lijken in niets op de krokante, vers gebakken piccolo's van de Mosselkar. Deze broodjes zijn zacht maar ik vond ze wel geschikt voor mijn hotdogs van vandaag.

Wat hebben we nodig:

  • 235 ml melk, lauwwarm
  • 10 gr fijne griessuiker
  • 9 gr korrelgist
  • 1 ei
  • 550 gr patisseriebloem
  • 5 gr zout
  • 50 gr boerenboter, gesmolten

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het melk met de suiker en de gist in de kom van de Kenwood. Klop alles samen los met een garde en laat het papje 15 min staan.
  • Voeg het ei toe, samen met de bloem.
  • Laat de Kenwood het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
  • Voeg halverwege de kneedtijd het zout toe en daarna de gesmolten boter.
  • Kneed alles tot een homogeen deeg.
  • Bol het deeg op en laat het 1 1/2u rijzen in een lichtjes ingevette kom.
  • Ontgas het deeg en laat het 10 min rusten.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke porties.
  • Bol de porties op, dek ze af en laat ze 10 min rusten.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem.
  • Neem een deegballetje en leg het omgekeerd op je werkblad (onderkant ligt nu bovenaan).
  • Bestuif het deegballetje lichtjes met bloem.
  • Duw het balletje deeg voorzichtig uit.
  • Vouw de bovenkant naar het midden.
  • Vouw het broodje nogmaals over en nog een derde keer.
  • Zorg dat de naad goed gesloten is.
  • Ga zo door met alle broodjes.
  • Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Dek af met een handdoek.
  • Laat de broodjes 45 min  - 60 min rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bak de broodjes 12 - 15 min of tot ze licht gekleurd zijn.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

TIP:

Om de broodjes te vullen voor hot dogs, snij ik een lange reep uit het midden van het broodje weg. 

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties