Italiaans brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Een combinatie van witte broodbloem en Italiaanse "00" pastabloem: Italiaans brood! We maken er meteen 2, je kan dus dubbel genieten.
Wat hebben we nodig:
- 240 ml water
- 10 gr verse gist
- 340 gr "00" pastabloem
- 140 gr witte broodbloem
- 7 gr zout
- 1 eetlepel olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Doe het water in de kom van de Kenwood en los er de gist in op.
- Doe beide bloemsoorten bij het gistpapje en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
- Strooi het zout bij het deeg van zodra het gaat samenhangen.
- Nadien doe je er ook de olie bij en laat je die nog opnemen.
- Bol het deeg losjes op en laat het 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Ontgas het deeg, bol het strakker op en laat het opnieuw 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Ontgas het deeg en verdeel het in 2 gelijke delen.
- Duw elk deel uit tot een rechthoek en rol ze op tot ovale broden. Maak de uiteinden iets puntiger.
- Leg de broden op een bakplaat met bakpapier, bestuif ze met wat bloem en dek af met een keukenhanddoek.
- Laat de broden opnieuw 1u rijzen.
- Ondertussen verwarm je de heteluchtoven voor op 210°C.
- Snij de broden in met een scherp mesje.
- Bak de broden 35 min of tot ze mooi gekleurd zijn en de onderkant hol klinkt als je er op tikt.
- Laat de broden volledig afkoelen op een rooster.
TIP:
Ik hou heel erg van vers gebakken brood. Het poepje van het brood is altijd voor mij: beetje boerenboter, peper, zout... yummy!
Brood bak ik altijd op hetelucht.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties