Italiaans brood

Foto Cathy Van de Moortele

Een combinatie van witte broodbloem en Italiaanse "00" pastabloem: Italiaans brood! We maken er meteen 2, je kan dus dubbel genieten.

Wat hebben we nodig:

  • 240 ml water
  • 10 gr verse gist
  • 340 gr "00" pastabloem
  • 140 gr witte broodbloem
  • 7 gr zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het water in de kom van de Kenwood en los er de gist in op.
  • Doe beide bloemsoorten bij het gistpapje en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden op lage snelheid.
  • Strooi het zout bij het deeg van zodra het gaat samenhangen.
  • Nadien doe je er ook de olie bij en laat je die nog opnemen.
  • Bol het deeg losjes op en laat het 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Ontgas het deeg, bol het strakker op en laat het opnieuw 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Ontgas het deeg en verdeel het in 2 gelijke delen.
  • Duw elk deel uit tot een rechthoek en rol ze op tot ovale broden. Maak de uiteinden iets puntiger.
  • Leg de broden op een bakplaat met bakpapier, bestuif ze met wat bloem en dek af met een keukenhanddoek.
  • Laat de broden opnieuw 1u rijzen.
  • Ondertussen verwarm je de heteluchtoven voor op 210°C.
  • Snij de broden in met een scherp mesje.
  • Bak de broden 35 min of tot ze mooi gekleurd zijn en de onderkant hol klinkt als je er op tikt.
  • Laat de broden volledig afkoelen op een rooster.

TIP:

Ik hou heel erg van vers gebakken brood. Het poepje van het brood is altijd voor mij: beetje boerenboter, peper, zout... yummy!
Brood bak ik altijd op hetelucht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties