Gevulde kipfilets

Foto Cathy Van de Moortele

Kip, spinazie, geroosterde paprika's en mozzarella. Wie is fan? We brengen alles samen in dit gerecht. Iets voor jouw komende weekmenu?
Je kan geroosterde paprika's kopen in een bokaal, maar je kan ze ook zelf roosteren zoals in mijn recept van enkele maanden terug.

Wat hebben we nodig:

  • 2 kipfilets
  • peper van de molen 
  • zout
  • handvol jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 2 geroosterde paprika's, drooggedept
  • 50 gr mozzarella, geraspt
  • olijfolie
  • oregano

Hoe gaan we te werk:

  • Prik met een vork doorheen de kipfilets.
  • Plaats een groot mes horizontaal tegen de kipfilets en snij de filets open, maar snij ze niet helemaal door.
  • Leg de kipfilets open en bedek ze met plastic folie.
  • Klop de kipfilets plat.
  • Kruid de kipfilets aan de binnenkant met peper en zout.
  • Leg op elke kipfilet een beetje van de spinazie, een rode paprika en geraspte mozzarella.
  • Vouw de kip dicht.
  • Meng de olijfolie met peper, zout en oregano.
  • Smeer de buitenkant van de gevulde kipfilets met de olie in.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
  • Bak de kipfilets bruin aan Ă©Ă©n zijde.
  • Draai ze om, zet een deksel op de pan en laat ze garen op een zacht vuur.

TIP:

Je kan ook nog een plak ham toevoegen aan de vulling.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties