Bolognaisesaus uit de slowcooker

Foto Cathy Van de Moortele

Kijk, dit is nu echt een leuke manier om bolognaisesaus te maken. Eenmaal de saus in de slowcooker zit, heb je er 4u geen omkijken meer naar. Laat de saus de hele nacht staan en eet ze de volgende dag. Ik zorg altijd dat ik meer saus heb dan ik nodig heb, want ik ken mezelf: een lepel proeven wordt twee lepels, een kommetje, .... Herken je het?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 steel witte selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 500 gr gemengd gehakt
  • peper van de molen
  • zout
  • oregano
  • 60 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree of paprikapuree
  • 1 blik Mutti tomatenblokjes
  • verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 2 laurierblaadjes
  • scheut Worcestershiresaus

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit de ui glazig.
  • Voeg de wortel en selder toe en gaar die mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Kruid met peper, zout en oregano.
  • Blus de saus met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Roer de tomatenpuree door het vlees en bak die even mee.
  • De tomatenblokjes mogen er bij.
  • Spoel het blik voor de helft met water en giet dat bij de saus.
  • Warm goed door.
  • Leg de basilicum en laurierblaadjes in de saus en voeg een scheut Worcestershiresaus toe.
  • Breng alles over in de slowcooker.
  • Kies voor 4u op de hoogste temperatuur.
  • Open het deksel niet tot het programma voorbij is.
  • Laat de saus afkoelen in de pot.

TIP:

Hoe vaker je het deksel van de slowcooker opent, hoe meer warmteverlies je hebt.
Voeg nooit teveel vocht toe aan de slowcooker, want het vocht verdampt niet. In een snelkookpan moet je juist veel vocht toevoegen omdat het vocht afgevoerd wordt.

Reacties