Vermicellipap
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit recept uit Egypte - shareya bi leban - is superlekker en een leuke variant op onze rijstpap. We gebruiken geen rijst maar vermicelli dus, die eerst aangekleurd wordt in boter. Er gaat melk en room bij en uiteraard ook wat suiker. Voor wie er van houdt: werk de pap af met één of twee eetlepels rozenwater.
Wat hebben we nodig:
- 30 gr boerenboter
- 200 gr vermicelli
- 600 ml verse melk
- 200 ml slagroom
- 100 gr fijne griessuiker
- 1 eetlepel rozenwater (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
- Laat de boter smelten in een zware pot, type Le Creuset.
- Laat de vermicelli bruin kleuren. Blijf bij de pot, zodat de vermicelli niet verbrandt.
- Giet 100 ml van de melk bij de vermicelli en meng goed.
- Zet het vuur laag.
- Doe de rest van de melk en de slagroom erbij en meng goed om.
- Blijf roeren terwijl je de vermicelli laat garen.
- Vermicelli heeft niet lang nodig om gaar te worden.
- Neem de pot van het vuur van zodra de vermicelli zacht is.
- Roer de suiker door de warme pap. Laat die volledig oplossen.
- Voeg het rozenwater toe.
TIP:
Eet de vermicellipap lauwwarm.
Is de vermicellipap koud geworden en opgesteven? Warm hem even op in wat extra melk zodat hij weer smeuïg is.
De pap stijft op tijdens het afkoelen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties