Marinarasaus

Marinarasaus is een saus op basis van tomaten. Een gezonde keuze voor tal van bereidingen en niet eens zoveel werk. Je kan er ook oneindig mee variƫren. Gebruik de saus als basissaus en voeg naar believen groenten toe: courgettes (geel en groen), paprika (4 kleurtjes), aubergine, selder,..

Gebruik deze saus als pizzasaus, pastasaus, basis voor tal van Zuiderse bereidingen. Giet de saus in silicone muffinvormpjes en vries ze zo in. Eenmaal bevroren, haal je ze uit de vormpjes en bewaar je de saus in Ziploc zakjes. Zo heb je altijd eenpersoonsporties saus in huis.

Wat hebben we nodig:
  • 2 blikken tomatenblokjes (of vertrek van verse, ontpitte en ontvelde tomaten)
  • 1 klein blikje tomatenpuree of nog liever 2 eetlepels Taste 5 Bomba tomatenpuree
  • verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje look, gepeld en fijngehakt
  • gedroogde oregano naar smaak
  • peper en zout
  • 90 ml neutrale olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 120 ml witte of rode wijn (wat je zelf het lekkerst vindt)
Hoe gaan we te werk:
  • Blender de tomaten met de tomatenpuree, peterselie, look, oregano. Kruid af met peper en zout.
  • Sauteer de ui in olie tot die glazig is (niet bruin laten worden). Voeg de tomatensaus en de wijn toe.
  • Laat de saus 30 min sudderen op een zacht vuurtje, tot ze mooi dik geworden is.
TIP:

Er is een ruim gamma tomatenblokjes in blik. Kies een goed merk, zoals Mutti. In het tomatenseizoen kies je best voor verse, rijpe tomaten.

Reacties