Geroosterde paprika's in de airfryer

Foto Cathy Van de Moortele

Poepsimpel en zoveel lekkerder dan paprika's uit een bokaal. Koop enkele puntpaprika's (kleur speelt geen rol), zorg dat de airfryer warm is en je bent vertrokken. 

Wat hebben we nodig:

  • 2 puntpaprika's
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 1 sjalotje, gepeld

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de airfryer op 200°C.
  • Wrijf de paprika's in met een beetje olijfolie. 
  • Leg ze in het mandje.
  • Rooster de paprika's 10 min.
  • Draai ze om met een tang.
  • Rooster de paprika's nog 10 min, tot ze mooi geblakerd zijn.
  • Stop de paprika's in een diepvrieszakje en sluit het meteen.
  • Laat het zakje 15 min gesloten.
  • Trek de velletjes van de paprika's met een aardappelmesjes. Snij het kapje weg.
  • Snij de paprika's door en schraap de pitjes er uit.
  • Snij de paprika's in repen, leg ze op een bord en strooi er wat fleur de sel over.
  • Snij de sjalot in flinterdunne repen en strooi ze over de paprika's.
  • Werk af met een scheutje olijfolie.

TIP:

Lekker als bijgerecht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties