Geroosterde paprika's in de airfryer
Foto Cathy Van de Moortele |
Poepsimpel en zoveel lekkerder dan paprika's uit een bokaal. Koop enkele puntpaprika's (kleur speelt geen rol), zorg dat de airfryer warm is en je bent vertrokken.
Wat hebben we nodig:
- 2 puntpaprika's
- olijfolie
- fleur de sel
- 1 sjalotje, gepeld
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de airfryer op 200°C.
- Wrijf de paprika's in met een beetje olijfolie.
- Leg ze in het mandje.
- Rooster de paprika's 10 min.
- Draai ze om met een tang.
- Rooster de paprika's nog 10 min, tot ze mooi geblakerd zijn.
- Stop de paprika's in een diepvrieszakje en sluit het meteen.
- Laat het zakje 15 min gesloten.
- Trek de velletjes van de paprika's met een aardappelmesjes. Snij het kapje weg.
- Snij de paprika's door en schraap de pitjes er uit.
- Snij de paprika's in repen, leg ze op een bord en strooi er wat fleur de sel over.
- Snij de sjalot in flinterdunne repen en strooi ze over de paprika's.
- Werk af met een scheutje olijfolie.
TIP:
Lekker als bijgerecht.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties