Zalm met aardappelpartjes in de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Een gerecht dat snel klaar is en weinig voorbereiding vraagt. Geef er een salade bij.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr vastkokende aardappelen, geschild en gewassen
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout
  • Lahmacun kruiden
  • 2 zalmfilets met vel
  • sap van 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Zet een ovenschaal klaar.
  • Snij de aardappelen in gelijke partjes.
  • Meng de aardappelen met olijfolie, peper en zout.
  • Leg de partjes in één laag in de schaal en bak ze 20 min.
  • Leg de zalm op de aardappelpartjes. 
  • Kruid met peper, zout en lahmacun kruiden.
  • Zet de schaal nog eens 20 min in de oven.
  • Besprenkel de zalm met citroen.

TIP:

Ik hou van zalm met vel, maar neem gerust zalm zonder vel.
Heeft jouw zalm aan één kant een dunner stuk? Vouw dit stuk dan onder de rest van de zalm, zodat hij gelijkmatig gaart en niet uitdroogt op de dunne kant.
Lahmacun kruiden zijn eigenlijk kruiden voor Turkse pizza (lahmacun): paprika, oregano, peterselie, knoflook, ...

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties