Linguine met kip in roomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik doe het eigenlijk nooit, pasta combineren met kip, geen idee waarom. Omdat je het niet ziet in de Italiaanse keuken? Misschien...
Gisteren maakten we een gebraden kip in de airfryer en er was nog wel wat kip over. Ik wou dat niet laten verloren gaan, en er lag ook nog linguine op mijn pastadroogrek. Tada, je raadt het al..
Wat hebben we nodig:
- 30 gr boerenboter
- 1 steel selder, schoongemaakt en in fijne blokjes gesneden
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in fijne blokjes gesneden
- 30 gr bloem
- 250 ml kippenbouillon, heet
- 250 ml room
- peper van de molen
- zout
- vlees van 1/2 gebraden kip, zonder botten en vel
- linguine voor 2 personen
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat de boter smelten in een hapjespan.
- Fruit de selder aan met de sjalotjes en wortelblokjes, tot ze wat zachter zijn.
- Eens alles mooi zacht is, strooi je de bloem over de groentjes.
- Roer goed, zodat de bloem gaart en de bloemsmaak verdwijnt.
- Blus de pan met de bouillon en de room.
- Kruid met peper en zout.
- Trek de kip in hapklare stukken en meng ze door de saus.
- Hou de saus warm.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Meng de linguine door de saus, met 1 pollepel pastakookvocht. Dat zal helpen om het mengen makkelijker te maken.
- Warm het gerecht nog eens goed door en serveer het op 2 borden.
- Werk af met peterselie.
TIP:
Je kan resten braadkip bewaren in de vriezer in een goed gesloten diepvriesdoos of ziploc zakje. Zo heb je altijd kip bij de hand om toe te voegen aan gerechten.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties