Biscuit
Foto Cathy Van de Moortele |
Een heel eenvoudig basisrecept voor biscuit. Ik had een overschot aan eieren die op moesten en daarom kwam ik op het idee om enkele biscuits te maken en in te vriezen. Biscuits zijn makkelijk in te vriezen en je kan ze zo tot 3 maanden bewaren. Zorg dat ze goed luchtdicht verpakt zijn en laat ze ingepakt ontdooien op kamertemperatuur.
Nadat de biscuit ontdooid is, kan je hem vullen en afsmeren naar eigen goeddunken.
Wat hebben we nodig:
- 185 gr ei
- 100 gr fijne griessuiker
- 7 gr vanillesuiker
- 80 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 25 gr maïzena
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een vierkante vorm van 23 cm in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Vet ook het bakpapier lichtjes in.
- Klop de eieren goed op met de suiker en de vanillesuiker, in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper en blijf kloppen tot het beslag heel dik en licht van kleur is.
- Zeef de bloem met het zout en de maïzena boven het beslag en spatel die er traag en luchtig door. Je wil niet alle lucht kwijt die je net in het beslag geklopt hebt.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm.
- Bak de biscuit 35 min of tot hij lichtgekleurd is en terugveert wanneer je er zachtjes in drukt.
TIP:
Laat de biscuit volledig afkoelen voor je hem inpakt.
Maak zelf je vanillesuiker. Was gebruikte vanillestokken af onder stromend water en droog ze goed. Stop ze in een pot met suiker en na een tijd heb je vanillesuiker. Je kan er altijd nieuwe stokken bij doen, de smaak zal alleen nog maar beter worden.
Reacties