Biscuit met chocolade ganache en brésilienne nootjes

Foto Cathy Van de Moortele

Gisteren maakte ik vanille biscuit. Ik heb er zelfs 2 gebakken. Vandaag ga ik die vullen en afwerken met chocolade ganache. 

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml water
  • 45 gr fijne griessuiker
  • 25 ml Moniz hazelnoot
  • 200 ml slagroom 40%
  • 200 gr fondant chocolade, grof gehakt
  • brésilienne nootjes

Hoe gaan we te werk:

  • Breng het water met de suiker aan de kook. Laat de siroop 1 min koken en zet het pannetje daarna van het vuur. Giet de Moniz (of een ander likeur) bij de siroop en giet alles over in een flesje. Laat de siroop afkoelen.
  • Verwarm de slagroom. Giet de warme slagroom over de chocolade en laat hem 10 min onaangeroerd staan. Roer daarna pas door.
  • Verdeel de ganache in 2 gelijke delen en dek af met plastic folie. Laat de ganache afkoelen.
  • Besprenkel de eerste laag biscuit met de trempeersiroop die we eerder maakten. Dit zal ervoor zorgen dat de biscuit niet uitdroogt en hij zal hem ook extra smaak geven.
  • Eén deel van de ganache klop je op tot hij een stuk lichter van kleur is en smeerbaar wordt. Hij moet er uit zien als chocolademousse.
  • Breng deze opgeklopte ganache over in een spuitzak en spuit een rand langs de buitenkant van de eerste biscuitlaag.
  • De binnenkant vul je op met de andere ganache.
  • Leg nu de tweede biscuit er omgekeerd bovenop.
  • Smeer de taart af met de rest van de opgeklopte ganache.
  • Strooi de nootjes over de bovenkant.

TIP:

Je kan de biscuit versieren naar keuze.
Je kan ook likeur gebruiken ipv Moniz.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties