Bolcourgette met lamsgehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Ze zijn er weer, de bolcourgettes! Super cute en heel erg leuk om mee te werken in de keuken. Bij de halal slager in Gent, kocht ik lamsgehakt. Ik had er genoeg om lamsköfte te maken en om deze bolcourgettes mee te vullen. Het gehakt bak ik graag eerst rul, met gesnipperde ui en knoflook, vooraleer ik er de courgettes mee opvul. De courgettes worden eerst uitgehold (het vruchtvlees hou ik apart voor soep), met olie bestreken en gekruid en dan gaat het rul gebakken gehakt er in. Beetje kaas erover en whoppa: klaar voor de oven. Misschien wel een leuk idee om hier (parel)couscous bij te geven of quinoa?
Wat hebben we nodig:
- 4 bolcourgettes, gewassen
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook
- 500 gr lamsgehakt
- komijnpoeder
- korianderpoeder
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Snij voorzichtig de kapjes van de courgettes en leg ze apart.
- Haal de courgettes uit, zonder de buitenkant te beschadigen. Het vruchtvlees kan je gebruiken voor soep.
- Met een silicone borsteltje vet je de binnenkant lichtjes in met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de courgettes omgekeerd op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een ovenschaal klaar, die net groot genoeg is om de 4 courgettes te bevatten zodat ze niet omvallen.
- Zet een pan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
- Fruit de uisnippertjes glazig. Kruid met zout.
- Rasp de knoflook boven de uien en bak die even mee.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en laat het mooi rul bakken. Kruid met peper, zout, komijn en koriander.
- Vul de bolcourgettes met het gehakt.
- Rasp Parmezaanse kaas boven het gehakt en zet er het kapje op.
- Zet de gevulde courgettes in de ovenschaal en schuif ze voor 45 min in de oven.
TIP:
Stap eens binnen bij een halal slager in de grootsteden. Ze zullen je met veel plezier helpen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties