Lauwwarme aardappelsalade met gerookte makreel
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik zou eigenlijk willen zeggen dat deze salade geen uitleg nodig heeft, maar dat zou niet fair zijn. Ook in het najaar eet ik graag een vullende aardappelsalade en deze versie met gerookte makreel is er een mooi voorbeeld van. Een leuke salade trouwens, om mee te nemen naar het werk.
Wat hebben we nodig:
- 75 gr Griekse yoghurt 10%
- 1 koffielepel harissapasta
- sap van 1/2 limoen
- 400 gr vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 grote tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 verpakking gerookte makreel met peper
- 1/4 krop andijvie, schoongemaakt en fijngesnipperd
- bieslook, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Meng de yoghurt met de harissa. Verfris met het limoensap.
- Stoom de aardappelblokjes gaar.
- Doe de lauwwarme aardappelblokjes in een kom met de tomatenblokjes en de gesnipperde ui.
- Verkruimel de makreel in je handen en doe die bij de aardappelsalade.
- Meng de harissadressing door de aardappelsalade.
- Verdeel de gesnipperde andijvie op een ovaal bord en schep er de aardappelsalade op.
- Werk af met gesnipperde bieslook.
TIP:
Geen fan van harissa? Meng de yoghurt dan met 1 koffielepel mierikswortelsaus (zo te koop in de supermarkt).
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties