Zeewolf uit de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Na een bezoekje aan de wekelijkse markt in Eeklo, kwamen we thuis met een heerlijk stuk zeewolf. Geen filets deze keer, maar een groot stuk vis, met graat en vel. Waarom koop ik eigenlijk niet vaker verse vis? Ik zeg het elke keer opnieuw, maar het komt er niet altijd van. Ik kan ook gewoon niet kiezen als ik aan mijn favoriete kraam sta.
Zeewolf is een baarsachtige, vlezig en wit en met een vaste structuur. Hij ziet er niet uit, met zijn grote kop en stompe tanden, maar laat jou dat er niet van weerhouden om de vis te eten.
We bakken de vis eerst aan op het fornuis en schuiven de pan daarna in de oven, om verder te garen. Na het garen kan je de vis mooi van de graat halen.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr zeewolf
- gedroogde oregano
- komijnpoeder
- zoet paprikapoeder
- peper van de molen
- zout
- enkele plakjes citroen
- olijfolie
- boerenboter
- 3 tomaten, ontpit en in brunoise gesneden
- 1/2 courgette, in fijne brunoise gesneden
- 1/4 rode ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 groene chilipeper, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- sap van 1 citroen
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Spoel de vis met koud water en dep hem droog met keukenpapier.
- Meng de oregano met het komijnpoeder, zoet paprikapoeder, peper en zout.
- Wrijf de vis in met deze kruiden (buiten- en binnenkant).
- Stop enkele plakjes citroen in de buik van de vis.
- Laat wat olijfolie warm worden in een ovenbestendige pan.
- Leg de vis op de grijze velkant in de pan. Laat hem kleuren op middelhoog vuur.
- Draai de vis voorzichtig om en kleur hem op de andere zijde.
- Voeg ondertussen enkele klontjes boter toe en lepel de warme boter over de vis.
- Schuif de pan voor 20 min in de oven.
- Ondertussen maak je de groenteconfetti door alle groentjes te mengen in een kom.
- Verfris de groentjes met citroensap en kruid ze met peper en zout.
- Serveer de vis met de groenteconfetti.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Word jij ook zo happy van dit Palmerware servies? Je vindt het terug via deze link bij de James Cooke Webshop.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties