Bing

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn dochter at ze in Vietnam, wij in New York, bij Momofuku van David Chang. Bing, een platbrood met veel laagjes en lekker kruidig door de pijpajuintjes die er door zitten. Ik heb er ook nog sesamzaad en geraspte kaas aan toegevoegd, nog meer lekkers dus. Superblij met deze bing!

Wat hebben we nodig:

  • 95 ml water, warm
  • snuifje zout
  • 150 gr bloem
  • 30 gr bloem
  • 30 gr maïzena
  • 30 gr groen van pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 15 gr sesamzaadjes
  • 50 gr kaas, geraspt
  • peper van de molen
  • 20 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • olie

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het water in een kom en los er het zout in op.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een homogene massa.
  • Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom met deksel en laat het 15 min rusten.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en bol die op.
  • Leg de deegballetjes onder een handdoek en laat ze 15 min rusten.
  • Meng de bloem met de maïzena.
  • Bestuif de tafel met bloem/maïzena.
  • Rol 1 portie deeg uit tot een cirkel met een diameter van 18cm.
  • Bestuif de bovenkant met bloem/maïzena.
  • Rol ook de andere porties uit en stapel alle uitgerolde deegcirkels op elkaar. Zorg dat er telkens een laagje bloem/maïzena tussen zit, zodat het deeg niet kleeft.
  • Rol nu de 4 lagen verder uit, tot een diameter van 28cm. 
  • Haal de deegcirkels voorzichtig los van elkaar.
  • Leg 1 deegcirkel klaar om mee te beginnen.
  • Vet de deegcirkel in met gesmolten boter.
  • Strooi 1/4 van de pijpajuintjes, sesamzaadjes en kaas over de deegcirkel. Kruid met peper.
  • Vouw de onderkant naar het midden.
  • Vouw de bovenkant over de onderkant.
  • Vet de bovenkant nu lichtjes in met gesmolten boter.
  • Vouw de linkerkant naar het midden. 
  • Vouw de rechterkant over de linkerkant.
  • Bestuif de bovenkant met nog een laagje bloem/maïzena.
  • Rol de bing uit tot hij dunner is.
  • Ga zo door met de 3 andere porties.
  • Laat een gietijzeren pan goed warm worden op het vuur.
  • Vet de pan lichtjes in met olie.
  • Gebruik een borsteltje om de bloem/maïzena zoveel mogelijk weg te vegen van de bing.
  • Bak de bing mooi bruin en krokant aan beide zijden. 
  • Snij de bing in 4 gelijke vierkanten.

TIP:

Eet de bing liefst meteen na het bakken, dan zijn ze het lekkerst.
Bing kan je een beetje vergelijken met roti of paratha.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties