Poke bowl met zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik ben gek op rauwe zalm. Ik eet het veel liever dan de gerookte versie. Je mag me altijd bellen als je gebakken zalm op de huid serveert, zolang hij nog een beetje rauw is van binnen. Koop je zalm bij de visboer, hij zal nog eens zo vers en lekker zijn. Zeker wanneer je de zalm rauw serveert, wil je zeker zijn van de versheid.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr poke bowl rijst
- 45 ml rijstazijn
- 1 koffielepel suiker
- snuif zout
- 225 gr rauwe zalm, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vers citroensap
- enkele plakjes gepekelde gember
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 5 geroosterde velletjes nori (zeewier)
- 1 mini komkommer, in plakjes gesneden
- wasabi
Hoe gaan we te werk:
- Doe de rijst in een kookpot. Vul aan met water tot een vingerkootje boven de rijst.
- Breng de rijst aan de kook.
- Zet een deksel op de pot, verminder het vuur naar medium warmte en laat de rijst 10 min garen.
- Open het deksel niet! Laat de rijst nog 10 min staan onder deksel van het vuur weg.
- Maak de rijstkorrels los met een vork.
- Meng de rijstazijn met de suiker en het zout en giet dit over de rijst. Meng voorzichtig.
- Schep de rijst in een mooie kom.
- Meng de zalmblokjes met de sojasaus en het citroensap en schep de zalm op de rijst.
- Leg de gember, pijpajuin, nori en komkommer op de rijst.
- Werk af met sesamzaadjes of poke bowl kruiden en een toefje wasabi.
TIP:
Ook lekker met rauwe tonijn ipv zalm.
Deze prachtige Palmer Tableware Confetti kom vind je op de James Cooke Webshop.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties