Crackers

Foto Cathy Van de Moortele

Het hoeven niet altijd dessertkoekjes te zijn. Ook hartige crackers zijn leuk om te maken. Serveer ze bij het aperitief met een dip of een spread, neem ze mee in je lunchbox met plakjes kaas of worst. Je kan de kruiden gebruiken die je leuk vindt. Ik koos deze keer voor Poké Bowl kruiden.

Wat hebben we nodig:

  • 80 ml melk
  • 3 gr korrelgist
  • 20 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 145 gr bloem
  • 4 gr zout
  • 3 gr bakpoeder
  • 5 gr sesamzaadjes
  • 5 gr kruiden naar smaak

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de melk in een kommetje en roer er de gist door.
  • Voeg de boter toe en meng goed.
  • Meng de bloem met het zout, het bakpoeder, de sesamzaadjes en de kruiden.
  • Roer deze droge ingrediënten door de natte en meng tot een deegje.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Verwarm de oven voor op 170°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Rol het deeg dun uit. Ik heb hiervoor mijn pastamachine gebruikt en het deeg uitgerold tem stand 2 van 9 standen.
  • Steek de crackers uit met een ronde of vierkante koekjesuitsteker (of raviolisteker).
  • Leg de crackers op de bakplaat. Prik ze in met een vork.
  • Bak de crackers 20 - 24 min of tot ze mooi gekleurd en krokant zijn.
  • Laat de crackers afkoelen op een rooster.

TIP:

Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel om ze krokant te houden.

Reacties