Tex-Mex pastaschotel

Foto Cathy Van de Moortele

Een eenpansgerecht, Tex-Mex. Lekker met krokante tortillachips, zure room en avocado. Of heb jij er liever guacamole bij?
De pasta kan je al daags voordien garen.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • zout
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in brunoise gesneden
  • 1 eetlepel Cajun of Mexicaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 400 gr korte pasta (ik heb spirelle gebruikt), al dente gegaard
  • 1 potje zure room
  • 1 avocado, gepeld en ontpit
  • verse koriander, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
  • Bak het gehakt rul. 
  • Schep het gehakt uit de pot en laat het even apart staan.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de pot indien nodig.
  • Fruit de uisnippers aan en laat ze wat zachter worden.
  • Kruid met zout.
  • Voeg de selder en paprika toe en laat die zacht worden met de uien.
  • Kruid met de Cajun kruiden.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met water en voeg ook het water toe aan de pot.
  • Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur medium-laag.
  • Voeg het gehakt weer toe, zet een deksel op de pan en laat het eenpansgerecht 30 min garen.
  • Voeg de korte pasta toe en warm hem mee op.
  • Serveer dit gerecht met zure room, plakjes avocado en vers gesnipperde koriander.

TIP:

Roer een flinke eetlepel zure room door de Tex-Mex schotel net voor je hem serveert.

Reacties