Tex-Mex pastaschotel
Foto Cathy Van de Moortele |
Een eenpansgerecht, Tex-Mex. Lekker met krokante tortillachips, zure room en avocado. Of heb jij er liever guacamole bij?
De pasta kan je al daags voordien garen.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 400 gr rundergehakt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- zout
- 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1 groene paprika, schoongemaakt en in brunoise gesneden
- 1 eetlepel Cajun of Mexicaanse kruiden
- 400 gr tomatenblokjes
- 400 gr korte pasta (ik heb spirelle gebruikt), al dente gegaard
- 1 potje zure room
- 1 avocado, gepeld en ontpit
- verse koriander, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
- Bak het gehakt rul.
- Schep het gehakt uit de pot en laat het even apart staan.
- Voeg wat extra olijfolie toe aan de pot indien nodig.
- Fruit de uisnippers aan en laat ze wat zachter worden.
- Kruid met zout.
- Voeg de selder en paprika toe en laat die zacht worden met de uien.
- Kruid met de Cajun kruiden.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met water en voeg ook het water toe aan de pot.
- Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur medium-laag.
- Voeg het gehakt weer toe, zet een deksel op de pan en laat het eenpansgerecht 30 min garen.
- Voeg de korte pasta toe en warm hem mee op.
- Serveer dit gerecht met zure room, plakjes avocado en vers gesnipperde koriander.
TIP:
Roer een flinke eetlepel zure room door de Tex-Mex schotel net voor je hem serveert.
Reacties